menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes főtt sonka receptje -nagyon ízletes és p


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2 kg sonka (ha lehet csontozott)
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
4-5 szem fekete bors

Elkészítés:


A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagyjuk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ahány kiló a sonka, annyi óra a főzési ideje, minél nagyobb, annál tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.

A tökéletes főtt sonka receptje -nagyon ízletes és p

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Vivien
Brassói
Brassói

A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. Ehhez teljes láng fog kelleni. Egyből jöhetnek is rá a felsorolt fűszerek, kivéve a pirospaprikát. Magától is fog egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Kemencés tarja recept
Kemencés tarja recept

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sült tarja párolt káposztával és burgonyával
Sült tarja párolt káposztával és burgonyával

A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,
Tejszines mustáros karaj, a husi omlós,

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk