1,5-2 kg sonka (ha lehet csontozott)
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
4-5 szem fekete bors
A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagyjuk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.
Ahány kiló a sonka, annyi óra a főzési ideje, minél nagyobb, annál tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.
A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. Ehhez teljes láng fog kelleni. Egyből jöhetnek is rá a felsorolt fűszerek, kivéve a pirospaprikát. Magától is fog egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű