Hozzávalók a tésztához
6 tojás,
12 deka porcukor,
12 deka liszt
1 tasak sütőpor,
1 evőkanál rum, vagy
pár csepp rumaroma,
30 deka dió
A krémhez
3 deci tej,
6 evőkanál liszt,
15 deka porcukor,
20 deka vaj,
1 evőkanál rum, vagy rumaroma,
25 deka dió,
1 csomag vaníliáscukor
Díszítéshez
20-30 ép, felezett dió és
kevés őrölt dió a szóráshoz.
A lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal és kis adagokban hozzáadjuk a diós lisztet, majd egyenletesen összekeverjük. A nedves sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön.
190 fokon 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, takarjuk le fóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk. Rácson hűljön.
A krém készítése: A tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral, vaníliáscukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót, a rumot, elkeverjük.
A tortalapot három egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét kirakjuk fél diókkal, és őrölt dióval is megszórhatjuk.
A díszítése készülhet a fantáziánk szerint is!
Az öt darab tojást kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a fele mennyiségű cukorral és a kávéval. A fehérjéből egy csipet sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Sütőpapírra 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk, összesen 6 darabot, ezt pl. egy tortaforma körberajzolásával tehetjük meg. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a formába nyomkodjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját valamint a sajtot. Szitáljuk rá a lisztet és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítsük el, mert hűlnie kell, mielőtt megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Egy nagy tálban apróra törjük a csokit. Mehet bele a vaj és a méz. A tejszínt a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű