Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 csomag sütőpor
10 dkg vaj
2 teáskanál cukor
1 csipet só
6 dl tej
Elkészítése:
A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej felét. Habverővel kezdjük el keverni, és folyamatosan adjuk hozzá a maradék tejet is.
Amikor csomómentes az állaga, elkezdhetjük sütni. A sütéshez nem kell további zsiradék hozzá adása.
A serpenyőbe kanállal formázzunk kis korong formákat,ami sütés közben a sütőpor hatására felemelkedik. Kis lángot használjunk, mert a közepe még nyers marad, ha nem így tesszük.
Akkor jó, ha mindkét oldala szép barnára sül.
A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), beleütjük az egész tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az összevágott aszalt paradicsomot, olivát és tonhalkonzervet tejszínben átrottyantjuk. Zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA káposztát a legkissebb lyuku reszelőn lereszeljük. Kb 3 teáskanál sóval megsózzuk. 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban 1 púpozott evőkanál zsírt, vagy 3-4 evőkanál olaj...
Elkészítési idő: másfél óra Nehézség: Könnyű