80 dkg sertés lapocka, 1 zeller gumó, 1 vöröshagyma, 4 dl paradicsomlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, só, bors, 2 zellerlevél;
a körethez: 25 dkg cérnametélt, só
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. A húst apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához , majd erős tűzőn addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Sóval és borssal fűszerezzük és beletesszük az apró kockára vágott zellergumót. Kicsit megpirítjuk majd felöntjük a paradicsomlével és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult és a paradicsomlé elfőtt, megszórjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejszínt és az apróra vágott zellerlevelet, majd kiforraljuk. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és köretként tálaljuk az aprópecsenye mellé.
A zsemlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. A vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A hagymákat hagyjuk kihülni, majd összekeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszúzet 2 ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsíron átsütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron puhára pároljuk. A megmosott szeletelt gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű