Hozzávalók:
60dkg darált sertéshús
1 tojás
só
bors
2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
szeletelt bacon
2dl olaj
A darált húst összekeverjük az apróra vagdalt hagymával, a szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a vízben áztatott kenyérrel. Érdemes ezt még előző este elvégezni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Utána kisebb gombócokat formálunk a darált húsból, és rátekerünk egy bacon szeletet. Fogpiszkálóval össze kötjük, hogy ne essenek szét sütés közben. Serpenyőbe teszünk olajat, és abban megsütjük.
Melegen tálaljuk.
1. Kiklopfoljuk a húsokat nem túl erősen, besózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni. 2. Addig előkészítjük a kolbászt: karikákra vágjuk; a hagymát apró kockákra, a ketchupot és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst egy tálba rakjuk és a megtisztított, lereszelt burgonyát és zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tojásokat is belekeverjük, a fűszerekkel és a zsemlemorzsával együtt, majd jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű