menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsos golyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
2 ek zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Gombapaprikáshoz:
25 dkg szeletelt gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
fél dl olaj
pirospaprika
fél kis poharas tejföl
1 ek liszt

bors
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:


A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.

Bakonyi húsos golyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tojásos lecsóval töltött karajszeletek
Tojásos lecsóval töltött karajszeletek

A karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de ne vágjuk át. Kiklopfoltjuk, sóval meghintetjük, félretesszük. Lecsó készítése: A finomra vágott hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: P
Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirte...

Elkészítési idő: 2+ óra
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi sertéstokány
Bakonyi sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszelet pikáns szószban
Sertésszelet pikáns szószban

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt h...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk