Még ma ledagaszthatjátok,reggel már süthetitek is!
Nagyon finom lett,készítsétek el!
Kefires ,hűtős lángos
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 db tojás
1 tk. só
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 mk. cukor
2 db 175 gr-os kefir
A sütéshez:
olaj
Elkészítése:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük,bele morzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük,a közepébe ütjük a tojást ,a kefireket is hozzá adjuk.
A felfuttatott élesztőt hozzá keverjük és kézzel egynemű tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük,folpackal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Nylon zacskóba is tehetjük .
A tészta szépre megkelt.
Lisztezett deszkára borítjuk,egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
20 percet még meleg helyen pihentettem.
Egy serpenyőben 2 ujjnyi olajat melegítettem és olajos kézzel a lángosokat szét húzkodtam és sütöttem.
Először fedő alatt,majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaltam. –
A tésztát begyúrjuk, serpenyő átmérőjétől függően 6-8 részre szedjük, kis golyókat formálunk belőle, kerekre kinyújtjuk, egészen vékonyra. Közepére halmozunk egy kis tölteléket és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára kockázzuk, a kicsumázott csilipaprikákat finomra aprítjuk, a negyedelt kaliforniai paprikákat kicsumázás után hosszában vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Langy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű