menu

Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta formában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg sárgarépa
30 dkg krumpli
10 dkg tisztított alma
citromlé, só, bors
6 evőkanálnyi majonéz
3 evőkanálnyi tejföl
2 dl zöldségleves / húsleves / vagy víz
20 gr zselatin
5 db keményre főtt tojás

1 őzgerinc forma
folpack

Elkészítés:


Elkészítés:

A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin elkészítéséhez.
A tisztított almát kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, majd összekeverjük a kihűlt zöldségekkel és az almával.
A zöldséglében elkeverjük a zselatint, folytonos keveréssel kis lángon áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel! Kicsit hagyjuk hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a forma minden oldalán hosszabb legyen a fólia, hogy majd vissza lehessen hajtani a széleket.

A zselatinos levet elkeverjük a majonézes salátával.
A saláta felét a forma alján elsimítjuk, és sorban ráfektetjük a kemény tojásokat.
A saláta másik felével befedjük, és ráhajtjuk a fóliát minden oldalról.
A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen tömörüljön benne a saláta. Hűtőbe tesszük néhány órára, de jobb, ha már előző nap elkészítjük.

A megdermedt salátát tálalótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk.
Tetszés szerint díszíthetjük is pl. petrezselyem levelekkel, különböző színű paprika szeletekkel.
Gusztusos és finom vendégváró!

Majonézes saláta formában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcssaláta
Gyümölcssaláta

A gyümölcsöket alapos mosás után hámozzuk, magvaljuk, daraboljuk. Ha a dinnyehéjban tálalunk, akkor cikk-cakkban félbevágjuk, és kikanalazzuk a húsát. Összekeverjük a mézet, cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormás-sonkás saláta
Tormás-sonkás saláta

A salátát összedarabolva tálba teszem. A tormát belekeverem a joghurtokba és ráöntöm a salátára. Tetejére ráteszem a kockára vágott sonkát és megszórom reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes zöldborsósaláta
Majonézes zöldborsósaláta

A zöldborsót enyhén sózott, forrásban lévő vízbe teszem. Kb. 10 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, és kihűtöm. A majonézt ízesítem a porcukorral, fél citrom levével, alaposan kike...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Frischer Nudelsalat mit viel Kräutern
Frischer Nudelsalat mit viel Kräutern

Die Nudeln nach Packungsvorgabe kochen. Alle Zutaten für die Sauce in einer großen Schüssel mischen und mit Salz, Pfeffer und Paprikapulver stark würzen, da die Nudeln viel Gesc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk