4 dl apró makaróni
1 liter rendes tej (nem sovány)
1 ek vaj
só, bors, 2 csipet szerecsendió
Öntsd a tejet egy vastag aljú lábosba, add hozzá a makarónit, forrald fel, vedd takarékra és fözd 25 percig, vagy amíg a makaróni megpuhul. Füszerezd tetszés szerint és a végén hagyd beleolvadni a vajat
A vizet feltesszük forrni. Amíg a vizünk felforr, az almákat megmossuk, négy felé vágjuk, magházukat kivesszük, héjukat vékonyan lehámozzuk. A negyedeket hosszában elfelezzük, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászó...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük. Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű