menu

Családireceptkönyv.hu

Toros káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertésoldalas vagy lapocka, 1 kg savanyú káposzta, 1 nagy hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 1 evőkanál paprikakrém, 2 babérlevél; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

Elkészítés:


A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk majd a zsíron megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a feldarabolt sertésoldalast és lassú tűzön, lefedve, együtt pároljuk tovább. Ha szükséges, kevés vizet öntünk mindig alája, de csak épp annyit , hogy a hús oda ne süljön. Közben a káposztát átmossuk ha nagyon savanyú és kevés zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és ha szükséges, kevés vizet öntünk rá. Mikor a hús megpuhult, a káposzta pedig roppanósra párolódott, a kettőt egy edénybe összevegyítjük és jól összefőzzük. Az ételt melegen, fél óráig pihentetjük, majd tejföllel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kicsit munkaigényes de a végeredmény mindenért kárpótol. Disznóvágás idején, friss húsból a legfinomabb. Öntött vaslábasban csinálom, mert az egyenletesen vezeti a hőt, így a hús puha és omlós lesz benne. Ha nincs, akkor a legvastagabb falú edényt használjuk. Az étel utolsó fázisát a sütőben is szoktam készíteni, így az étel teteje ropogósra pirul. A paprikakrémet kevés őrölt fűszerpaprikával helyettesíthetjük, de csak keveset tegyünk bele vagy akár el is hagyhatjuk, mert az ételnek nem kel túl paprikásnak lennie.

Toros káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Zöldborsós fasírt - OK
Darált - Zöldborsós fasírt - OK

1. 1 kg darált combhoz kevertem a következőket: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma és egy nagy fej vöröshagyma áttörve, só, bors, delikát, paprika, piros arany, 20 dkg zöldborsó, és annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Juhtúróval sült sertéjskaraj
Juhtúróval sült sertéjskaraj

A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 1...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sertésjava Duna módra
Sertésjava Duna módra

A tojásokat a tejszínnel felverjük. Sóval, borssal ízesítjük és kevés vajon, állandóan kevergetve lágyra sütjük. A húst 4 vastag szeletre vágjuk és a vastag combszeleteket éles, he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk