Hozzávalók:
2 nagy hagyma
40 dkg vörösbab (konzerv)
20 dkg kukorica (konzerv)
1 kisebb zellergumó
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a paradicsomszószt. Hagyjuk főni, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg megpuhulnak a zöldségek és sűrű szaftossá válik az étel. Ezt követően tálalhatjuk, kenyeret, vagy zsömlét kínálunk mellé.
Először is elkészítjük a fasírtot. A répát megpucoljuk, lereszeljük kislyukú reszelőn, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást., és a szezámmagot. Pár percet állni hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa palacsintához szükséges anyagokat csomómentesre kavarjuk, sima palacsintákat sütünk belőle a töltelékhez: kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet tedd a tejbe 10–20 percig ázni. Ezután keverd hozzá a mézet, majd tedd bele a banánt, a diót. A végén a fahéjat. Ha egy héten legalább 3 alkalommal csak ezt fogyasztod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes