menu

Családireceptkönyv.hu

Zöld fűszeres szószos csirke,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!

Trükkök, tippek, praktikák:


A husi ízletes és omlós lesz, a szósz pedig remek. Szinte bármilyen köret kínálható mellé.

Zöld fűszeres szószos csirke,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KAKAS PÖRKÖLT
KAKAS PÖRKÖLT

A zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórom a paprikát. Beleteszem a tisztított, feldarabolt kakast, valamint az alaposan megtisztított zúzát. Sózom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucó
Almás-fahéjas sült pulyka
Almás-fahéjas sült pulyka

1. A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórjuk (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott / -olajozott tepsibe tesszük. 2. A füstölt szalonnát vékonyan...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Neve sins csirke
Neve sins csirke

A húson és az almán kívül a többi hozzávalót egy tálba mérem, és habverővel simára kikavarom. A húsokat beleforgatom a mártásba, és egy sütőtálba egymás mellé pakolom. Az almát m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára

1. A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. 2. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. 3. A felforrósított olajon épp csak f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk