menu

Családireceptkönyv.hu

almás tócsni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db alma
1 db tojás
cukor, ízlés szerint /az alma savanyúsága is meghatározza/
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
liszt /amennyit felvesz/
olaj a sütéshez
a szóráshoz porcukor és fahéj
esetleg juharsziruppal vagy mézzel még meglocsolható /ez elhagyható/

Elkészítés:


Az almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. Meleg olajba kanalazom, szétterítem és mindkét oldalát megsütöm. Szalvétára /konyhai törlőpapírra/szedem ki, hogy az olajat leitassam róla.
Fahéjjal és porcukorral meghintve tálalom. Amennyiben van otthon, esetleg juharsziruppal vagy mézzel meglocsolható.

almás tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi krémsajt
Házi krémsajt

A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk. Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros pitában (paleo)
Gyros pitában (paleo)

Az öntethez a Totu krém extrát habverővel kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk