3 db avokádó / ha nagyon kemény, akkor több napig, puhulásig érlelni kell/
1 közepes fej lila hagyma
néhány gerezd fokhagyma /ki mennyire kedveli/
3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál olaj /lehetőleg olíva/
1 evőkanál citromlé /lehetőleg frissen facsart/
só, bors,
A megmosott avokádót félbevágom, a húsát kiskanállal, vagy karalábévájóval kivájom, majd villával összetöröm.
A hagymát és a fokhagymát felaprítom, hozzáadom az avokádóhoz. Beleteszem a többi hozzávalót is, majd összekeverem, és bot mixerrel pépesítem. Aki szereti, dúsíthatja majonézzel.
Szezonális zöldségekkel, esetleg főtt tojással kiegészítve, reggelire, vagy egy könnyű vacsorára, pirítós kenyérrel tálalható.
Babérlevél Népies neve: albertlevél, szagos levél, illatfaA legrégebben ismert és igen elterjedt fűszerek közé tartozik. Régen a dicsőség, győzelem és hírnév jelképe volt. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérem egy tálba a vajat. A medvehagymát alaposan megmosom, majd felkockázom. Rászórom a vajra a medvehagymát és a sót, majd kézzel alaposan összedolgozom. Légmentesen zárható...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTöbbek közt baktériumülő, gyulladáscsökkentő, égési sebek gyógyítására, emésztési zavarokra, gyomorégésre, vérzéscsillapításra, fül-és fogfájás enyhítésére, köhögésre, torokgyullad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz éretlen és nagyon kemény gyümölcsöket a főzés előtt szobahőmérsékleten tároljuk néhány napig, hogy megérjenek. Ezután a birsalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, gerezdekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű