4 db. csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg pici kakukkfű
petrezselyem /friss vagy szárított/
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyra felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és kicsit megpároljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt elkeverjük csomómentesre egy csapott kanál liszttel. A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk. Visszatesszük a csirkecombot, ízlés szerint, ha kell, sózzuk, borsozzuk, a többi fűszert is hozzáadjuk, majd még egyet forralunk rajta, végül megszórjuk petrezselyemmel.
Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával tálaljuk!
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a mézet és a mustárt. 3. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, és 1 órát állni hagyjuk. Olíva olajon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkét mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a borsot, a pirospaprikát, egy teáskanál sót, és öntsd hozzá az olvasztott vajat. Ezzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágd apró darabokra a nyers csirkemellet, az inakat közben szedd ki. Majd a húst aprítógépben pépesítsd. 2. Add hozzá a két evőkanál zsírt, a sonka vagy húslevet, illetve a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű