menu

Családireceptkönyv.hu

bakonyi csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db. csirkecomb
1 nagyobb fej hagyma
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió, esetleg pici kakukkfű
petrezselyem /friss vagy szárított/

Elkészítés:


A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és bedörzsöljük sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyra felszeleteljük.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. A csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk az olajban, majd kiszedjük a serpenyőből. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és kicsit megpároljuk, majd beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt elkeverjük csomómentesre egy csapott kanál liszttel. A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk. Visszatesszük a csirkecombot, ízlés szerint, ha kell, sózzuk, borsozzuk, a többi fűszert is hozzáadjuk, majd még egyet forralunk rajta, végül megszórjuk petrezselyemmel.
Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával tálaljuk!

bakonyi csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MUSTÁROS-FOKHAGYMÁS-MÁRTÁSBAN SÜLT CSIRKECOMBOK
MUSTÁROS-FOKHAGYMÁS-MÁRTÁSBAN SÜLT CSIRKECOMBOK

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a mézet és a mustárt. 3. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, és 1 órát állni hagyjuk. Olíva olajon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós csirke, sörösdobozon sütve
Ropogós csirke, sörösdobozon sütve

A csirkét mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a borsot, a pirospaprikát, egy teáskanál sót, és öntsd hozzá az olvasztott vajat. Ezzel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke felvágott
Csirke felvágott

1. Vágd apró darabokra a nyers csirkemellet, az inakat közben szedd ki. Majd a húst aprítógépben pépesítsd. 2. Add hozzá a két evőkanál zsírt, a sonka vagy húslevet, illetve a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk