1/2 kg krumpli
1 fej közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, őrölt babérlevél
1 dl tejföl /lehet egy kis pohárral/
1 csapott evőkanál liszt
5 dkg baconszalonna kocka
A meghámozott krumplit megmosom és apró kockára vágva, annyi vízzel teszem fel főni, ami éppen ellepi. Hozzáadom a megpucolt hagymákat, valamint a fűszereket. Ha puhára főtt bot mixerrel pépesítem, majd a tejfölös habarást hozzáadom és összeforralom. Ha sűrű lenne, akkor ízlés szerint vízzel hígítható. A megsütött baconszalonna kockákkal tálalom és egy kicsit a szalonna kisült zsírjából is csepegtetek rá.
1. Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. 2. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az aszalt szilvát langyos vízben többször átmossuk, utána feltesszük főni 1 liter vízben. 2. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat és puhára főzzük. Összeturmixoljuk. 3. Tejszínt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. 2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. 3. A megpirult szalonnát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű