menu

Családireceptkönyv.hu

csirkemáj sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemáj
kb.25 dkg zsír
4-5 gerezd fokhagyma
majoranna
fehér bors
pici só

Elkészítés:


A májat megmossuk és lehártyázzuk, majd meg szurkáljuk /így kevésbé fröcsög/. Hideg zsírral és a fokhagymával feltesszük dinsztelődni. A saját levében pároljuk kb. ½ óráig. Ezt követően a fedőt levéve zsírjára sütjük./Ilyenkor szokott fröcsögni, ezért fröccsenés gátló használata javasolt/ Néha megforgatjuk, hogy mindkét oldala megpiruljon. Ha kész, megszórjuk a fűszerekkel, sóval /esetleg ételízesítővel/

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk melegen önmagában kenyérrel, vagy valamilyen körettel.
Tálalhatjuk hidegen: a kenyeret megkenjük a zsírral és vékony szeletekben ráhelyezzük a májat.
Készíthetjük úgy is, hogy a megsült májat még melegen krumpli törővel összepasszírozzuk a zsírral, amiben sült és hidegen kenyérre kenve fogyasztjuk reggelire, vagy vacsorára.

csirkemáj sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Hagymaágyon sült, baconbe tekert csirkemell
Hagymaágyon sült, baconbe tekert csirkemell

A csirkemellet szeleteld fel, kicsit klopfold ki, szórd meg sóval, borssal, és rakd rá a kis darabokra vágott sajtot, majd szórd meg oregánóval. Tekerd körbe a húst baconnel. Egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Rablóhús
Pulykamell - Rablóhús

1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: maria
Toltott  csirke gombaval
Toltott csirke gombaval

elso lepes ,a hagymat aprora vagjuk ,es a leszeletelt gombat hozzaadva kisse lesutjuk,sot borsot adunk hozza .Majd ledaraljuk a majat .2 kiflit tejbe aztatunk es ezt az egeszet oss...

Elkészítési idő: 2,5 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Wellington csirke
Wellington csirke

1. A csirkemellet 3 ek. olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át. Félret...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk