35 dkg liszt
15 dkg cukor /én kristályt tettem bele/
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
2 tojássárgája
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
ha nem áll össze, akkor tejfölt adjunk hozzá
tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg durvára vágott dió
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd a hűtőből kivéve 3-4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle és kb. 1 cm-s szeletekre vágjuk, ezekből golyókat formálunk!
Mindegyik közepébe egy lyukat fúrunk /fakanál nyelével, vagy az ujjunkkal, én parafa dugót használtam/, majd először a tojásfehérjébe, utána a dióba mártjuk. Ezt követően 180°C-ra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után tetszés szerinti tölteléket teszünk a lyukakba.
Ez lehet lekvár, vagy olvasztott csokoládé, esetleg nutella stb.
Sütés közben a lyukak eltűnnek, de még melegen egy fakanál nyelével kell újabb lyukakat csinálni rá, ahová a töltelék kerül.
A tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. 2. Két részre osztom. Az egyik labdából lapot nyújtok. Kb 20×25 cm -es tepsibe simítom, amit vajazni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat meghámozuk és cikkekre vágjuk. Az alma cikkeket a tepsi aljàra szép sorba lepakoljuk. A tészta hozzâvalòit összekeverjük és az almákra öntjük. 200 fokon megsütjük és fag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd egy tálba a lisztet a sót, a tojásokat, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát. - Add a maradék tejet a tésztához...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes