menu

Családireceptkönyv.hu

csorbaleves húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús / ez lehet vegyesen marha, birka, sertés, vagy valamelyik/
1 tojás
rizs vagy gríz
2 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma
3-4 szem krumpli
paprika, paradicsom
fűszerek: só, bors, tárkony, lestyán, petrezselyem
ecet /tárkonyos, vagy lestyános/




Elkészítés:


A darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem.
A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd kb 2 liter vízben felteszem főni. Csak sót adok hozzá és a hagyma másik felét.
Ha a zöldségek félpuhára főttek beleteszem a paprikát, paradicsomot, majd a húsból készített gombócokat és a zöld fűszereket.
Akkor van kész, ha a gombócok feljöttek a leves tetejére.
Tálaláskor adunk hozzá a fűszeres ecetből, ki mennyire szereti savanyítani, annyit tesz bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy erdélyi leves, melynek sok-sok változata létezik!

csorbaleves húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)

A forró olajon, 2 evőkanál lisztet aranysárgára pirítok, állandó keverés mellett. Tűzről lehúzva belekeverjük az apróra vágott hagymát, és a paprikakrémet és azonnal ráöntök 2 dl...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Borsóleves karfiollal
Borsóleves karfiollal

1. A zöldségeket kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. A kókuszzsírt megolvasztjuk belerakjuk a zöldségeket és az apróra metélt zeller- és petrezselyemzöldet. Pár percig dunsztoljuk. Ut...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bableves füstölt sonkával
Bableves füstölt sonkával

Előző nap beáztatjuk a babot és a füstölt húst vízbe. A füstölt húst felrakjuk főni kb. 1,5 órát. Utána kivesszük a vízből, apróra vágjuk, visszatesszük és hozzáadjuk az apróra vág...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk