50 dkg csirkemell
1 nagy doboz tejföl vagy natúr joghurt
2-3 teáskanál curry por
2 gerezd fokhagyma vagy granulátum
szerecsendió
kurkuma
gyömbér
só, bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a felolvasztott margarinon vagy olíva olajon fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Eközben a tejfölt, vagy natúr joghurtot keverjük ki a fűszerekkel. Curry porból tegyünk bele a legtöbbet, a többivel bánjunk mértékkel, de ízlés szerint a gyömbérből, szerecsendióból és kurkumából is rakhatunk bele többet, mint egy kávéskanál. Ha túl sűrű az így elkészült mártás, akkor hígíthatjuk néhány deci főzőtejszínnel, így még krémesebb lesz. Öntsük a fűszeres tejfölt a csirkemellre és főzzük addig, amíg rotyogni kezd, és a mártás intenzív sárga színűvé válik.
Ha sótlannak érezzük, vagy valamelyik másik fűszer ízét hiányoljuk, akkor tegyünk még egy keveset hozzá. Köretnek tökéletes a párolt rizs.
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, tűzdeljük meg a fokhagymával, majd tegyük egy nagy tepsibe. Öntsünk alá vizet, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 150-160 fokon süssük kö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűCsibemellet vékonyra szeleteljük, jól kiklopfoljuk vékonyra, sózzuk,mustárral bekenjük,15 percet állni hagyjuk. Szezámmagos prézlibe panírozzuk, 20 percet állni hagyjuk.Közepes lán...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűA csirkemellet mossuk meg, és egy papírtörlővel szárítsuk meg. A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvadt tegyük bele a csirkét és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű