menu

Családireceptkönyv.hu

diós napraforgó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 7 dl meleg tej
5 dkg friss élesztő
5 evőkanál cukor
1 pici só
3 felvert tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
60 dkg finomliszt
Töltelék:
20dkg darált dió, 1 reszelt narancshéj, mazsola, kevés meleg tej, cukor, vaníliás cukor vagy aroma

Elkészítés:



Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, a cukrot hozzáadva, felfuttatom.
A diót, cukrot, vaníliát és narancshéjat, mazsolát egy pici tejjel kenhető állagúra készítem és négyfelé osztom.
A tészta közepébe mélyedést csinálok, ebbe beleteszem a tojás sárgákat, a pici sót és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrom és a tej hozzáadásával dagasztom, míg el nem válik az edény falától. Ezt követően 1 órát kelesztem. 1 óra elteltével átgyúrom, majd 2 felé osztom. 2x3 db gombócot csinálok, majd egyenként körökre nyújtom.
Az első kinyújtott lapot egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, megkenem a dió egy részével, majd ráhelyezem a következő lapot. Ezt is megkenem a dióval és a harmadik lappal befedem.
Egy poharat a közepére helyezek és egy pizza vágóval/késsel szeleteket vágok a tésztába. Ezt követően minden csíkot kétszer vagy háromszor megtekerem. Kb. fél órát ismét kelesztem, majd megkenem tojásfehérjével és megszórom dióval. Ha van otthon, akkor jégcukorral is megszórom
Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt szép pirosra sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:



ebből a mennyiségből 2 kalács készíthető

diós napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zebratorta
Zebratorta

a tojásokat szétválasztjuk -a tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral + vaniliás cukorral -hozzákeverjük lassan a langyos vizet + olajat a lisztbe elkeverjük a sütő...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd kalács
Svéd kalács

A szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, majd -a gyümölcsök kivételével- a tészta hozzávalóit robotgép segítségével megdagasztjuk (7-10 perc). Az utolsó két percben hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc lefedve tetővel, vagy fóliával 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)

Tésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk