1 közepes nagyságú kelkáposzta
40-50 dkg darált hús
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 zsemle
1 cs. szeletelt bacon szalonna /20 dkg/
fűszerek: só, bors, csipetnyi szerecsendió, kevés pirospaprika
1 evőkanál zsír, vagy 2 evőkanál olaj
A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen.
A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy kupacot teszek és összegöngyölöm, majd rátekerek egy-egy szelet bacon szalonnát. Ha kevesebb szalonnánk van, akkor elég a tetejére egyet keresztbe fektetni. Sütőtálba, vagy tepsibe, sorba rakom, hozzáadom az olajat, vagy zsírt, és alufóliával letakarva 20-30 percig sütöm közepes tűznél, majd a fóliát eltávolítom és a hőmérsékletet megemelve pirosra sütöm.
Tetszés szerinti körettel tálalható.
A húst a hagymát és a kenyeret ledarálom húsdarálón. A főtt tojást is ha szeretnénk beletenni daráljuk le. Bele a tojást, a nyerset, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe teszek egy kis zsírt (kacsa vagy libazsír), beleteszem a karikára vágott krumplit, ráteszem a klopfolt tarjaszeleteket (melyeket füszerezek sültfūszerrel, fokhagymasóva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kisebb tálba beáztatjuk a zsemlét egy kis tejes vízbe. Feltesszük a 6 db tojást megfőzni keményre. Apróra vágjuk a hagymát, és kb. 5 dkg zsiradékban megpároljuk, majd kicsit...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágom, a szalonnát kockára. Egy lábosban kisütöm a szalonnát, amikor üveges, ráteszem a szintén kockára vágott hagymát és együtt világosra pirítom. Ekkor ráteszem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű