menu

Családireceptkönyv.hu

frankfurtileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej /40-50 dkg/ kelkáposzta
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 szem közepes méretű krumpli
4-5 gerezd fokhagyma
5 dkg rizs
1 pár virsli
2 liter víz
tejföl

fűszerek:
majoranna, őrölt bors és kömény, ételízesítő, só

a rántáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
piros paprika

Elkészítés:


A kelkápit szeletekre vágom, majd egy edényben a vízzel felteszem főni.
Hozzáadom a karikára vágott répákat és a fűszereket, fokhagymát majd 15 perc múlva a rizst és a kockára vágott krumplit.
Újabb 15 perc után beleteszem a karikára vágott virslit és közben elkészítem a rántást, majd hozzáadom a leveshez.

Nem mindenki kedveli tejfölösen, ezért a tejfölt csak az asztalra készítem tálaláskor.

frankfurtileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

Leveskockából elkészítjük a húslevest. Közben a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Felenge...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal
Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

1. A zöldségeket megpucolom. 2. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors bableves
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Gyors bableves

A leveskockákat feloldjuk 8 dl forró vízben. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és együt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz lencseleves
Olasz lencseleves

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha már roppa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk