menu

Családireceptkönyv.hu

gesztenyekrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs. /25 dkg / gesztenyemassza
½ cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 cs. van. porcukor / vagy 1 kávéskanál aroma /
késhegynyi só / mindenbe ( sütikbe is ) teszek

5 dkg mazsola
4 cent rum / gyerekek esetén rumaromás cukorszirup /

tejszínhab

Elkészítés:


A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A gesztenyét villával összenyomkodjuk és tejjel elkeverjük.
A pudingot a cukorral elkeverjük, majd tejjel csomómentesre dolgozzuk.
A pudingos tejet és a masszát egy edénybe tesszük és gépi habverővel jól elkeverjük, majd
a tűzhelyre tesszük és megfőzzük. Drótos habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr.
Ha sűrű lenne, adunk hozzá még tejet.
Amikor egy picit már meghűlt hozzáadjuk a rumot és a mazsolát.

Hidegen és melegen, / tejszínhabbal díszítve / egyaránt tálalható
A tejszínhabra én szoktam fahéjat is szórni.

Kiváló téli krémleves és a karácsonyi asztalon is helye van!

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Enikő
dfrg
dfrg

drfg

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsibizi
Rizsibizi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Joghurtos-tejszínes málnaleves
Joghurtos-tejszínes málnaleves

1. A málnát mossuk meg és egy botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magokat eltávolíthassuk. 2. Adjuk az átpasszírozott, mag nélküli málnához a joghurto...

Elkészítési idő: 25perc+hűtés
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Rebarbara leves
Rebarbara leves

1 A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra. 2 Öntsük fel a vízzel. 3 Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk