10 dkg búzadara
2-3 evőkanál olaj
kb. 2 dl víz
25- dkg széles metélt
baracklekvár és porcukor
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja az olajat. Folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára a grízt, de ügyeljünk arra, hogy meg ne égjen, mert ha már felforrósodott, akkor hamar leég. Inkább kisebb lánggal dolgozzunk. Ha már megfelelően piros a gríz, akkor hozzáöntjük a vizet /óvatosan, mert hirtelen nagyon sistereg/, sózzuk meg, majd keverjük el és fedő alatt pároljuk néhány percig. Akkor jó, ha a grízszemek megduzzadtak és pergősek, nem állnak csomóban.
Ha ezzel készen vagyunk a leszűrt tésztával összekeverjük, majd lekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Van, aki sósan szereti és savanyúsággal fogyasztja.
Nagy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható leírás szerint fogkeményre (al dente) főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apróra kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát a felhevített olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Félrehúzzuk, majd feöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, majd lefedve állni hagyjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: Tészta: 4 dl langyos tej 25 dkg sima liszt 4 egész tojás 15 dkg porcukor 5 dkg + 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor citromhéj mazsola Szósz: fél kg szilva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 pe...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes