menu

Családireceptkönyv.hu

gyümölcshabok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-15 dkg meggy, /vagy eper, vagy sárgabarack/
1 tojásfehérje
15 dkg cukor

Elkészítés:





A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthető eperből, málnából,s.barackból, ribizliből, szilvából stb. is.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt az egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése.

gyümölcshabok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Janee
Klasszikus paradicsomos húsgombóc
Klasszikus paradicsomos húsgombóc

A húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes kézzel készítsünk nekünk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húspác
Húspác

A pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Céklafasírozott zabpehellyel
Céklafasírozott zabpehellyel

A céklát, a répát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, sóval, köménnyel és a zúzott fokhagymával. Összedolgozzuk annyi zabpehellyel hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Körözött
Körözött

A túrót egy tálba tesszük, összetörjük villával, majd hozzáöntjük a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Apróra vágjuk az újhagymát és azt is belekeverjük, majd hűtőszekrényben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk