1 kg újkrumpli /öreg krumpliból is készíthető/
só esetleg ételízesítő
csipet majoranna
csipet kakukkfű
olaj, ha van olívaolaj /a tetejére/
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egyenként a sóval /ételízesítővel/, a majorannával és a kakukkfűvel. Ezt követően mindegyik tetejére néhány csepp olajat cseppentünk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul. Nagyjából 40 perc alatt készül el.
Köretként bármilyen sült és rántott húshoz, zöldséghez tálaljuk.
A gesztenye- és lenmaglisztet keverd össze egy tálban Üsd a lisztekhez a tojásokat Ízlés szerint sózd és önts hozzá annyi vizet, hogy nokedli keménységű tésztát kapj Egy lábasba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket. Tedd bele őket egy hőálló tálba. Készítsd el a szószt és oszlasd el egyenletesen a zöldségeken. Borítsd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, meghámozni nem szükséges. A végeit kicsit vágd le, majd hosszában, középen szúrj bele grill- vagy hurkapálcát. Éles késsel vágd be a krumplit ferdén, azaz spir...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, összevagdaljuk, sózzuk és feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi +1 ujjnyi. Nagyon puhára főzzük, levesszük a tűzről, nem öntjük le a főzővizet ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű