menu

Családireceptkönyv.hu

illatos omlós csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csirkemell filé/ kb 50 dkg/
3 db tojásfehérje
4-5 evőkanál étkezési keményítő

őrölt bors
olaj/ a sütéshez

Elkészítés:


A csirkemellet megmossuk, majd hosszúkás csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk.
A tojásfehérjét a keményítővel, kevés sóval és borssal simára keverjük.
A csirkecsíkokat a fehérjében megforgatjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük és szalvétára szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla.
Többnyire rizzsel szokták kínálni, de én petrezselymes újkrumplit készítettem mellé és paradicsomsalátával tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a kínai vendéglők választékában más baromfiból készítve is megtalálható, de én magyarosítottam, ezért is készítettem mellé krumplit és salátát.
Hogy mitől „illatos csirke”, azt nem tudom megfejteni, de finomnak finom és egyszerű!

illatos omlós csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borzas csirkemell
Borzas csirkemell

A megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálba tesszük. A burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük és a húsra szórjuk. Felkar...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás-sajtos csirkemell
Csirkemell - Gombás-sajtos csirkemell

1. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. 2. Olívaolajon petrezselyemzölddel, sózva, borsozva megpároljuk. 3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pulykamell - Göngyölt pulykamell
Pulykamell - Göngyölt pulykamell

1. A húst a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. 2. Megsózva, megborsozva félrerakjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemáj sült hagymával
Csirkemáj sült hagymával

A májat megtisztítom a hártyáktól, megmosom, leszárítom, és visszateszem a hűtőbe. Megtisztítom a hagymát, felkarikázom, kicsit megsózom, majd a zsíron megpirítom . Ha megsült, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk