10 dkg sima liszt
5 dkg grízes liszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 tojás
1 dl olaj
2,5 dl kefír
2,5 dkg kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 teáskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
A hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott-lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt
tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha magas tésztát szeretnénk, akkor ez a mennyiség egy kisebb tepsire elegendő /20X28cm/
Amennyiben laposabbra szeretnénk, mert tölteni akarjuk, akkor a közepes tepsibe tegyük. /24X30/
A tészta tölthető krémmel vagy lekvárral. A nem töltött süti esetleg tálalható vanília sodóval is.
Önmagában is nagyon finom, akkor csak porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Mézet és vajat kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a vaj el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a fél margarint. A pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű