6 db közepes méretű alma
20 dkg keksz
15 dkg natúr krémsajt /tömlős/
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. vaníliás cukor
½ cs. vaníliás pudingpor
5 dkg mandula
fahéj /őrölt/
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és még azzal is megforralom. Teszek bele őrölt fahéjat és kihűlésig félre teszem. Négyes osztást rajzolok rá.
A sajtkrémet 3 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a felvert tejszínnel, lágy mozdulatokkal összekeverem. Ezt is négyes osztással bejelölöm.
A kekszet, attól függően, hogy kerek vagy szögletes /én kerek, Albert kekszet használtam/ egy megfelelő tálba /18 cm átmérős/ elkezdem lerakni. Leraktam egy sort, majd egy osztásnyi almát kentem rá, erre kerül egy osztásnyi krém, majd újból keksz következik. Ezt addig folytatom, amíg tartanak a hozzávalók.
A mandulát durvára töröm /én nyújtófával csináltam/ és szárazon egy teflon serpenyőben megpirítom.
A süti tetején lévő krémre fahéjat szórok, majd erre kerül az összetört, megpirított és kihűlt mandula.
Több órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a keksz megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alap hozzávalóit összekeverjük, és olyan masszát gyúrunk belőle, amit aztán ki tudunk sodorni 4-5 milliméter vastag, nyolc centiméter széles téglalappá. Ha túl lágy, tegyünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája. Ezeket kikavarjuk. Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét. Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél cs...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Közepes