menu

Családireceptkönyv.hu

kelbimbó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-40 dkg kelbimbó
1 db póréhagyma
2 db húsleves kocka
10 dkg szeletelt bacon szalonna
2 dl főző tejszín
1 kávés kanál liszt
2 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió, majoranna
1.5-2 liter víz

Elkészítés:


A kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom.
A bacon szalonna felét felaprítom.
2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hozzá adom a kelbimbót és a hagymát, majd néhány percig párolom. Ezután felöntöm a vízzel, hozzáadom a húsleves kockát, a fűszereket és kb 30 percig főzőm. Amíg fő addig a tejszínt elkeverjük a liszttel, ez lesz a habarás. Ha már megfőtt a kelbimbó, akkor lehúzzuk a tűzről, a fele kelbimbót kiszedjük és a léből hozzáadva bot mixerrel pépesítjük. Ezt visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, majd a tejszínnel behabarjuk.
A bacon szalonna másik felét ropogósra pirítjuk és tálaláskor a leves tetejére helyezzük.
Így önmagában is tálalhatjuk, de kínálhatunk hozzá pirított zsemlét, vagy kifli karikát, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ilyen levest a menyemnél ettem először, nagyon ízlett, így megpróbáltam én is elkészíteni.

kelbimbó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

Az olajon 2-3 evőkanál lisztet pirítunk,hozzá adjuk a fokhagymát,köménymagot. Amikor elkezd pirulni a liszt,lehúzzuk a tűzről,teszünk hozzá egy teás kanál piros paprikát és felönt...

Elkészítési idő: Negyed óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar májgombócleves /konzerv májkrémből/
májgombócleves /konzerv májkrémből/

A hozzávalókból összeállítom a gombócokat, állni hagyom. A zöldségeket megpucolom, majd hosszúkásra szeletelem és annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni, hozzáadva a hagymák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Galuska, Gigu féle
Galuska, Gigu féle

A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Lencsegulyás
Lencsegulyás

1. Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. 2. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk