menu

Családireceptkönyv.hu

kelkáposztaleves májgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta /50-60dkg/
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3-4 szem krumpli
1 közepes fej hagyma
fokhagyma /tetszés szerint/
3 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj
fűszerek: só, bors, őrölt kömény, majoránna
a májgombóchoz:
15 dkg kenőmájas
1 db tojás
zsemlemorzsa /amennyit felvesz/
pici só /a kenőmájas már sós/
bors, majoránna, csipetnyi szerecsendió
petrezselyem
1 kis fej hagyma / reszelve/

Elkészítés:


A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát pucolás után apró kockára vágjuk és a zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a répa karikákat, kicsit sózzuk, majd fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a szeletekre vágott kelkáposztát és ezzel is néhány percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és 10-15 percig főzzük! Ez idő alatt a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük, majd addig főzzük, míg elkészítjük a májgombócokat. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel golyókká formázzuk és a végleges mennyiségű víz hozzáadása után a levesbe rakjuk és készre főzzük. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a leves tetejére.
Tálaláskor tejföl kínálható hozzá.
Ez a leves húsgombóccal, virslivel, vagy krinolinnal is készíthető.

kelkáposztaleves májgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Tárkonyos csibe ragu
Tárkonyos csibe ragu

A csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges-kolbászos csicseriborsó leves
Zöldséges-kolbászos csicseriborsó leves

A szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Rántás készítése
Rántás készítése

Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levesalap házi tésztával
Levesalap házi tésztával

1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk