menu

Családireceptkönyv.hu

kenyérlángos alias töki pompos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

a tetejére bármi, ami van otthon
ez lehet kolbász, szalonna, hagyma /lila/, fokhagyma, tejföl, sajt stb.


Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a langyos vízzel tésztát gyúrunk belőle.
kb. félórát kelesztjük, közben feldaraboljuk a feltéteket. /hagyma, szalonna, kolbász/, a tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon, megkenjük a tejföllel és rátesszük a feltéteket.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-on pirosra sütjük.

kenyérlángos alias töki pompos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Scsevapcsicsa
Scsevapcsicsa

A húsokat pépesre daráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra kockákra vágott vöröshagymát. Összekeverjük a szódabikarbónával . Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pihentet...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos csirkés quesadilla
Sajtos csirkés quesadilla

Keverjük össze a feldarabolt csirkemellsonkát, a kukoricát és a salsát. Tegyük az egyik tortillalapot egy vágódeszkára, és helyezzünk rá 2 szelet Leerdammer Light sajtot. Kenjük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
A legízletesebb házi sajt
A legízletesebb házi sajt

A tejet a sóval felfőzőm A tejfölt és a tojást jól egybe keverem és beleöntöm a tejbe és addig főzöm még a savó kiválik. Szűrőbe teszek egy nagyobb gézlapot és azon keresztül sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Müzliszelet (Konyhalál)
Müzliszelet (Konyhalál)

A szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!). A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Összekeverjük a száraz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk