50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
a tetejére bármi, ami van otthon
ez lehet kolbász, szalonna, hagyma /lila/, fokhagyma, tejföl, sajt stb.
Az élesztőt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a langyos vízzel tésztát gyúrunk belőle.
kb. félórát kelesztjük, közben feldaraboljuk a feltéteket. /hagyma, szalonna, kolbász/, a tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon, megkenjük a tejföllel és rátesszük a feltéteket.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-on pirosra sütjük.
A húsokat pépesre daráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra kockákra vágott vöröshagymát. Összekeverjük a szódabikarbónával . Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pihentet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze a feldarabolt csirkemellsonkát, a kukoricát és a salsát. Tegyük az egyik tortillalapot egy vágódeszkára, és helyezzünk rá 2 szelet Leerdammer Light sajtot. Kenjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a sóval felfőzőm A tejfölt és a tojást jól egybe keverem és beleöntöm a tejbe és addig főzöm még a savó kiválik. Szűrőbe teszek egy nagyobb gézlapot és azon keresztül sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!). A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű