6 db kifli
6 dl tej /szikkadt kifli esetén több/
4 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy aroma
pici só
reszelt citromhéj
mazsola
A kifliket kb 3 centis darabokra karikázom és egy nagyobb tálba rakom. A mazsolát beáztatom, a tojásokat szétválasztom.
A tejet felforrósítom és beleteszem a vajat/margarint, jól elkeverem benne, hogy elolvadjon, majd a kiflikre öntöm. Amíg ázik, addig a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverem és a megáztatott kiflikhez adom, lágy mozdulatokkal összekeverem, hozzáadom a mazsolát is. A tojás fehérjét habbá verem, majd ezt is óvatos mozdulatokkal hozzáadom a kiflihez.
Közepes nagyságú, zsírozott, zsemlemorzsával megszórt , tepsibe simítom és közepes tűznél szép rózsaszínűre sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom, de lehet lekvárral vagy bármilyen édes öntettel is kínálni.
Egy sűrű, tartalmas leves után második fogásként is, desszertként is fogyasztható.
Aki szereti, dúsíthatja a mazsolán kívül aszalt gyümölcsökkel is!
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPostupne cez lievik nasýpem a vlejem všetky suroviny, fľašu uzatvorím vrchnakom a dobré pretrepem. Na panvicu si potom z fľaše lejem dostatočné množstvo,podľa veľkosti palacinkárky...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a 25 dkg liszttel alaposan összevegyítettem, hidegre tettem.A 60 dkg liszt közepébe mélyedét készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesezt a tölteléket összekeverni a kosárka formákhoz a tésztát elöször is 5 mm-re nyújtom, kiszaggatom, kibélelem vele a formát, majd a formába elöször egy kávéskanál baracklekvárt (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű