maradék krumplipüré
annyi tojás, ahány főre készül
ételízesítő, bors
kevés olaj
A krumpli mennyiségétől függő edényt /tepsit, jénai fedelét stb./ egy kevés olajjal kikenek. Belesimítom a maradék krumplipürét, majd mélyedést csinálok a tojásoknak. Egy kevés ételízesítővel, esetleg csak sóval és őrölt borssal megszórom a tetejét, majd a mélyedésekbe ütök egy-egy tojást. A tojást is kicsit megfűszerezem. Ezt követően sütőben, közepes tűznél megsütöm.
Önálló köretként, esetleg más körettel vegyesen /pl. rizzsel, vagy zöldséggel/ húsok mellé tálalom.
Természetesen ha nincs maradék krumplipürénk, akkor frissen készültből is érdemes kipróbálni!
A kelbimbós törtkrumplihoz az édesburgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Külön, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a kelbimbót is (15 perc). Az apróra vágott vöröshagymát, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt -a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd -fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni majd sózzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA céklákat nagy lyukú reszelőn, a tormadarabot kis lyukún lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű