1 kukorica konzerv
1 leveskocka
másfél liter víz
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál liszt esetleg étkezési keményítő
fűszerek: só, őrölt fehér bors, curry
petrezselyem /aprított/ friss vagy szárított
A kukoricát beletesszük egy edénybe, majd ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.
Amíg felforr, összekeverjük a lisztet és a tejszínt, csomómentesre.
Néhány evőkanál kukoricát kiszedünk és bot mixerrel pépesítjük, visszaöntjük és hozzá adjuk
a habarást. Összeforraljuk. megszórjuk petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Ezt a levest azoknak ajánlom, akik szeretnek új ízeket megismerni!
A morzsa hozzávalóit a turmixgépben pulzálva morzsalékosra dolgozzuk, sütőpapíros lemezre terítjük, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megpirítjuk. A birsalmát kisebb darabokra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbab+hús-->főzőm+zöldség-->ha megfőtt bele a tészta+berántom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a levessel. Beleszórjuk a rizst és a mentát, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük. 2. Felöntjük vízzel. 3. Sóval és leveskockával ízesítjük. 4. Amikor felforrt, belerakjuk az apró...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű