menu

Családireceptkönyv.hu

máglyarakás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db kifli /jó, ha szikkadt/
10 dkg margarin
6 dl tej /szikkadt kiflihez+ 1-2 dl/
5 tojás
amennyi a tojás, annyi evőkanál cukor+ az almára 2 kanál
1 kg alma
fahéj /őrölt/
pici só
sárgabarack lekvár /híg/
reszelt citromhéj, vanília /aroma, vagy cukor/
pár csepp citromlé /a habveréshez/

Elkészítés:


A kifliket kb. 2 centis karikára vágom. A tejet felforrósítom, a margarint beleteszem és olvadásig keverem, majd a kifli karikákra locsolom. Amíg a kifli ázik, addig a tojásokat szétválasztom. A sárgákat a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a vaníliával jól kikeverem.
Az almákat megmosom és meghámozom, negyedekbe vágom és uborka gyalun szeletekre vágom. Szórok rá 2 evőkanál cukrot, teszek hozzá fahéjat, összekeverem. Nem párolom!
A megáztatott kiflikhez lágy mozdulatokkal hozzá adom a tojásos keveréket és kivajazott, prézlivel megszórt közepes méretű tepsibe simítom. Ha sok levet eresztett az alma, kicsavarom és a kifli tetejére elosztom, fahéjjal megszórom, majd vékonyan egy kevés baracklekvárt is simítok rá. Előmelegített sütőbe kb. 30 percig elősütöm. A tojások fehérjét a citromlével jó keményre verem, majd óvatosan 2 evőkanálnyi sárgabarack lekvárt keverek hozzá és a sütőből kivett félig sült alap tetejére teszem, majd elsimítom, esetleg villával cakkokat írok rá./rácsminta/.
A tűzhely hőmérsékletét nagyon alacsony fokozatra állítom és visszateszem a tepsit a sütőbe és kb. 20 percig a habbal tovább sütöm. Akkor jó, ha szép rózsaszínű a teteje. Ha megsült, elzárom a gázt és a sütőben hagyom kihűlésig. A hab egy kicsit mindig összeesik, ez nem szokatlan. Ha valaki magasabb habréteget szeretne, akkor 1-2 tojásfehérjével növelhető a mennyiség.
Melegen és hidegen is nagyon finom. Tálalható leves után második fogásként, de lehet desszertként is fogyasztani.

máglyarakás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Virágfánk
Virágfánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
klasszikus PISKÓTA
klasszikus PISKÓTA

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját habosítottam a cukorral, majd mikor már kifehéredett, hozzáadagoltam a sütőporral kikevert lisztet, és alaposan öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Epres túrószelet.
Epres túrószelet.

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tiroli gesztenyés szelet
Tiroli gesztenyés szelet

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A puha margarint az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk