4 db csirkecomb
15-20 dkg csirkemáj
1 zsemle
kevés tej vagy víz a zsemle áztatásához
1 kisebb fej hagyma
1 tojás
petrezselyem
kápia paprika
vegeta
fűszerek:
só, bors, majoránna
A zsemlét beáztatjuk a tejbe/vízbe..
A csirkecombokat letisztítjuk, megmossuk, a vizet leitatjuk róla és besózzuk, borsozzuk, a bőre alatt is.
A májat megmossuk, levagdossuk az esetleges inakat, a vizet leitatjuk róla, majd késsel elkaparjuk.
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, hozzáadjuk a májhoz, a zsemlét kicsavarjuk, ezt is hozzátesszük, fűszerezzük, a tojást és az aprított petrezselymet is beletesszük és összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük.Ha túl lágy lenne egy kis zsemlemorszát adunk hozzá.
A combokat egy sütőedénybe/ tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt is mellé tesszük, adunk hozzá 2-3 evőkanál zsírt, majd néhány szem krumplit hámozunk, amit szintén a combok közé teszünk, vegetával megszórjuk.
Alufóliával letakarjuk, és kis hőnél kezdjük sütni, majd kb.1 óra elteltével a fóliát levéve, a levével meglocsolgatva erős tűznél pirosra sütjük.
Tálalásnál friss zöldségeket, salátát vagy savanyúságot adunk hozzá.
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A tepsi aljára szórunk a lereszelt sajtból. Következő lépés az, hogy a csirkemell szeleteket először l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA joghurtot kikeverjük a hozzávalókkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A 4 szelet csirkemell steaket jól megsózzuk, borsozzuk, egy tepsibe fektetjük, majd rákanalazzuk a fűszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a befűszerezett csirkemell szeleteket beleforgatjuk,majd 180 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű