menu

Családireceptkönyv.hu

medvehagymás napraforgó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
1 tojás 3 1 a tetejét megkenni
1 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
2 dkg vaj
1 evőkanál olaj

1 csomag medvehagyma
só, bors
2 evőkanál olaj
5 dkg reszelt sajt /elhagyható/




Elkészítés:


A medvehagyma szárát levágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. Hozzákeverünk sót, borsot és esetleg a reszelt sajtot, majd az olajat és félretesszük.
A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tojással, sóval, vajjal, olajjal összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.
30-40 percig langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk, és 3 felé osztjuk.
Egyenként a sütőedény /nekem kb. 28 cm pitesütőforma/ méretére nyújtjuk mindhármat.
Az első lapot méretre vágott sütőpapírra helyezzük és megkenjük a medvehagymás sajtos töltelék felével, majd ráhelyezzük a következő lapot és azt is megkenjük a maradék medvehagymás töltelékkel, majd a harmadik lappal beborítjuk az egészet.
Ezt követően a közepét egy kisebb pohárral, vagy pogácsaszaggatóval megnyomjuk, nem vágjuk át, csak belenyomjuk, majd egy késsel 16 cikket vágunk.
Az egymás melletti cikkeket ellentétes irányba háromszor megcsavarjuk és a végeiket összecsippentjük az ujjunkkal. Ezt tesszük a többi cikkel is, így olyan lesz, mint egy virágszirom
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és szezámmaggal. Ha nincs, akkor e nélkül is jó lesz.
Újabb 30 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on pirosra sütjük

medvehagymás napraforgó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Mikuláskenyér
Mikuláskenyér

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A vége felé hozzáadom a cukor kb. 1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Villámkalács (nem kell dagasztani)
Villámkalács (nem kell dagasztani)

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!
Nem száradó karácsonyi szuper bejgli!

Elkészítés: Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Ostoros kalács
Ostoros kalács

Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk