fél kg liszt
1 kocka margarin
2 db tojás + 1 a tetejét kenni
1 pohár tejföl /kicsi/
2 dkg élesztő
1 ½ dl tej
2 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
só, esetleg bors
sajt a tetejére /elhagyható/
A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót /borsot/, a tejfölt és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta egy kis lisztet még hozzáadunk.
A meggyúrt tésztához hozzáadjuk a medvehagymát, azzal is összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást fél óra pihenéssel még kétszer, esetleg háromszor megismételjük.
Ezt követően kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 10 perc pihentetés után, előmelegített sütőben közepes lánggal pirosra sütjük.
A hozzávalókat alaposan összekevertem, hagytam állni 10 percet, majd olajos kézzel kis golyócskákat formáltam es forró kókuszolajban par perc alatt aranybarnára sütöttem.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, és az egészet jól összedolgozzuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 60 dkg liszt, fele sima, fele grízes, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej, egy kávéskanál só, egy evőkanál cukor, 125 g-os natúr joghurt, 1 evőkanál olaj /helyette le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű