18 dkg mogyoró vagy mandula/darálva/
10-12 szem egész mogyoró/mandula
18 dkg cukor
3 tojás fehérje
2 evőkanál étkezési keményítő
néhány csepp rumaroma /elhagyható/
A 18 dkg mogyorót/mandulát ledarálom, az egész szemeket félbe vágom.
A darált mogyoróhoz/mandulához hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néhány csepp rumaromát. Az összes hozzávalót jól elkeverem, majd egy kanál segítségével diónyi halmokat teszek a sütőlemezre, melyre sütőpapírt is tettem. Egymástól kissé legyenek távol, mert sütés közben megnőnek. Ebből a mennyiségből 20-22 darab lesz, attól függően, hogy mekkorák a halmok. Minden halom tetejére egy –egy fél mogyorót/mandulát helyezek és előmelegített sütőben, közepes hőfokon /kb.180-200°C/rózsaszínűre sütöm.
Lehet tálalni díszítés nélkül is, de csoki mázba is mártható. Én a fél oldalát csokiztam.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Kinyújtjuk,megkenjük a krémmel,feltekerjük.Pár óra hűtés után szeleteljük.
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Gőz fölött keverjük el egy üstben a cukrot, a kakaóport, a sót és a vajat addig, amíg a vaj szépen megolvad, és lágy, meleg masszát kapunk. Ha ez...
Elkészítési idő: Kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal, és a margarinnal habosra Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, a tejet, a tört csokit, és a meggyet. A formákba kiadag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű