3 tojás
10 dkg krémsajt / én natúr tömlőst használtam/
10 dkg sima liszt
5 dkg rétesliszt
5 dkg vaj
10 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. aszalt vörös áfonya /10 dkg/
A vajat kissé felolvasztom, hozzáadom a cukrot és habosra keverem, majd egyenként hozzáadva a tojásokat tovább keverem. Belereszelem a citromhéjat, hozzáadom a krémsajtot, majd ezzel is jól elkeverem. Ezt követően a liszteket és a szódabikarbónát is hozzákeverem. A muffin formába kapszlikat teszek, majd belekanalazom a masszát. Mindegyiket kb. feléig töltöm. Ezután mindegyiket megszórom az aszalt áfonyával és előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt. 170 °-on megsütöm.
Porcukorral hintve tálalom.
1. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. 2. Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Kb. 3 perc az egész. (közben a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent beleteszünk egy lábasba. 2. Addig főzzük, míg hólyagosodni nem kezd. 3. 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 4. 5 perc hűlés után rákenjük a sütire.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: 1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. 2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes