35 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
20 dkg cukor
csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojás
1 bő kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl
aszalt gyümölcs kockák és csoki darabok is kerülhetnek bel
tetejére: citrommáz /cukor és citromlé keveréke/
kandírozott citrus kocka
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a narancs levét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól elkeverjük, majd a diót is hozzáadjuk.
A kuglófformát kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 160-170°C-on megsütjük
Amikor megsült ráöntjük a citrommázat és díszítjük a tetejét.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
A tetejét olvasztott csokival is leönthetjük.
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba. Hozzáadjuk a cukrot és porcukrot majd alaposan elkeverjük. Hozzáteszünk még kettő db tojást és a vanília aromát és ezt is elkeverj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű