4 db narancs /1 bele, 1 a tetejére/
15 dkg cukor
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
8 evőkanál gríz
14 dkg margarin/vagy vaj/
2 dl habtejszín
1 kis tasak habfixálópor
A narancsokat /3 db/meghámozom, gerezdekre szedem, majd kockára vágom. Egy lábosban a 2 dl vízzel és a cukor egyharmadával /5 dkg/ felforralom, majd belekanalazom a grízt és pár percig állandóan kavargatva megfőzöm, majd a kockára vágott narancsot hozzáadom. A megfőtt masszát tepsibe vagy tortaformába simítom. /én 20x30 cm-es formát használtam/ A pudingport összekeverem 5 dkg cukorral, majd egy kis tej hozzáadásával csomómentesre keverem és a forró tejbe öntve megfőzöm. Kihűlésig, néha megkavarva, hogy ne bőrösödjön, félreteszem. Amíg hűl, addig a margarint/vajat/ a maradék cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot hozzáadva simára keverem. Ezt a krémet a kihűlt narancsos grízes masszára simítom. A tejszínt felverem a fixálóval, majd ezt is rásimítom a tetejére.
A megmaradt narancsgerezdekkel kirakom a tetejét, majd apróra vágott kandírozott citrushéjjal megszórom.
Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, majd szeletelve tálalom.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűA mézet (mézpótlót) és a kókuszolajat egy kicsit felmelegítjük (pl. mikróban). A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, majd hozzáöntjük a mézes-olajos keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. Miután kihűlt, belekeverjük a pudingport...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Utana az olajat is hozza kavarjuk Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes