menu

Családireceptkönyv.hu

nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg lisz
2 tojás

olaj
víz a tésztához és a kifőzéséhez






Elkészítés:


A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr.
A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a lisztet, és annyi vizet engedünk hozzá, hogy egy könnyen keverhető tésztát kapjunk. Ne legyen beton keménységű, de ne is folyjék nagyon.
Amikor felforrt a víz, nokedli szaggatóval a tésztát beleszaggatjuk a vízbe.
A kész nokedlit leszűrjük, folyó vízzel leöblítjük és beletesszük abba az edénybe, amelybe 1-2 evőkanál olajat tettünk és összekeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A nokedli sok ételhez lehet köret, de önálló ételként is fogyaszthatjuk, ha felvert tojással összepirítjuk.

nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozmaringos sült cékla
Rozmaringos sült cékla

A céklát nyersen hámozd meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenned, különben jól megfogja a kezedet. Vágd négy-hat részre, és rendezd egy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, balzs...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Nokedli
Nokedli

Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyatorony
Burgonyatorony

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott újhagyma
Rántott újhagyma

1. Kellő mennyiségű zsenge újhagymát megtisztítunk, de hagyunk rajta a zöldjéből is. 2. Jól megmossuk, hagyjuk leszáradni. 3. Utána szokásos módon bepanírozzuk: először lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk