2 tojás
2-3 evőkanál tej
5 dkg sonka, kolbász, lehet virsli vagy löncshús /ki mit szeret/
1 teáskanál étkezési keményítő
1 kis fej hagyma, lehetőleg lila
tehetünk bele paprikát /zöldet, vagy színeset/ esetleg gombát, vagy más zöldséget
só, bors, esetleg ételízesítő, egy csipet szerecsendió
5-10 dkg sajt reszelve
1 csipet sütőpor /ez elhagyható/
A hozzávalókat /szalonna, sonka etc./ és a zöldségeket összeaprítjuk, majd egy kevés olajon átpirítjuk.
A muffin sütőt ecsettel beolajozzuk, majd a megpirított ragut belekanalazzuk.
A tojást a fűszerekkel és a keményítővel jó habosra keverjük, majd a zöldségekre öntjük/kanalazzuk a formába és a reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben kb.180-200°C hőnél rózsaszínűre sütjük.
Tálalhatjuk ketchuppal, vagy friss zöldségekkel.
Ebből a mennyiségből 3-4 muffin lesz.
Arra ügyeljünk, hogy ne tegyünk túl sok tojást a formába, mert sütés közben emelkedik és kifolyik a sütőformára.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet alaposan 3-4x tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lsizthez vízzel, olajjal eg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F A masszát kb 4 cm magas edénybe tes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes