5 tojásfehérje
15 dkg porcukor
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládé
5 dkg aszalt gyümölcs /trópusi mix/
5 dkg vaj
10 dkg rétesliszt
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, a csokoládét, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöt Belekeverjük az olvasztott, langyos vajat, majd a lisztet. Kikent, lisztezett őzgerinc formában, előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük. Szeletelve, tálaljuk.
Ez a recept kiválóan alkalmas /különösen ünnepi időszakban a többféle sütemény elkészítése közben /megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Nem csak mutatós, finom is!
A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet,cukrot vajat v marg langyosra melegítjük majd a lisztet szódabikarbónát,fűszerkeveréket hozzákeverjük ezután az egész tojást tojássárgákat összegyúrjuk és hűtőben pihentet...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. Keverje krémes állagúra a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adja hozzá a tojást és keverje az egészet addig, míg világos és habos állagú masszát nem kap. 2. Adja h...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz