25 dkg liszt
4 dl tej
3 tojás
1 teáskanál cukor
2 csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 dl olaj
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
4 evőkanál nutella
2 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
2dl habtejszín
1 cs. habfixáló
1 tábla csokoládé
A szokott módon elkészítjük a palacsinta tésztát, akinek van bevált receptje, az azzal is készítheti.
A tojásokat a cukorral, sóval összekeverjük egy drótos habverő segítségével.
Majd apránként adjuk hozzá a lisztet és a tejet és simára keverjük, a végén az olajat is hozzáadjuk.
Olajjal kikent forró palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
A mascarpone krémet cukorral és nutellával kikeverjük, a tejszínt a fixálóval habbá verjük.
A kihűlt palacsintákat megtöltjük…..egy sor nutellás krém, majd egy sor habtejszín, mindaddig míg tartanak a hozzávalók, az utolsó palacsintát nutellás krémmel kenjük be.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk és langyosan rácsorgatjuk az elkészült palacsinta tortára.
A tetejét díszíthetjük is, ki mivel szeretné.
Én feltekert, krémmel töltött palacsintát karikáztam fel és ezzel díszítettem.
Azért, hogy egyenletes legyen az oldala a tortának, én egy kistányért borítottam a töltelék nélküli palacsintákra és késsel körbevágtam, majd ezután fogtam hozzá a töltéshez.
Előmelegítjük a sütőt 180 fok-ra. 2. Mondanám, hogy az összes lap tésztáját egyben keverjük be, de nem mondom, mert a harmadik-negyedik lap már egészen más állagú lenne így, mi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáit egyenként adjuk hozzá jól kikeverve, majd a sütőporos, szitált liszt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes