1 bögre rizs /2,5 dl a bögre mérete/
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
só
ételízesítő
őrölt bors
A rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom.
A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2 bögre vízzel.
Ha elkészült friss vagy szárított petrezselyemmel megszórom.
Én kuktában készítem kb 10-15 percig főzöm, majd elzárom a gázt és legalább 20 percig nem nyitom ki, addig is párolódik a gőzben.
A burgonyát héjában megfőztem. Miután kihűlt, megpucoltam, és villával nagyjából összetörtem. A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágva a burgonyához adtam. A tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és vékony hasábokra vágjuk. Kis adagokban forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat le itassunk róla. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű