50 dkg liszt
2 teáskanál só
20 dkg zsír
1 tojás
2 dkg élesztő
3-4 evőkanál tejföl /esetleg több/
a tetejére
1 tojás
20-25 dkg sajt reszelve /több is lehet, ha van/
A liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, a sót és a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható, de kemény tésztát kapunk.
Néhány órát, esetleg hűtőben egy éjszakát pihenni hagyjuk, majd jó vékonyra /kb. 2 mm/ kinyújtjuk.
Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot, majd tetszés szerinti rudakra vágjuk.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-al pirosra sütjük. A sütés ideje kb.15 perc.
A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajat és a zsírt picit megolvasztjuk. A lisztet a zsiradékkal, a sóval összedolgozzu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz1. A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot, és az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. 3. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puha vajat, a krémsajtot, a sót és a lisztet egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. 2. Előmelegítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű